Ноќта помеѓу саботата и неделата, односно меѓу 28 и 29 октомври, почнува зимското сметање на времето, што значи дека во три часот по полноќ стрелките на часовникот ќе се поместат еден час наназад.Зимското сметање на времето почнува секој последен викенд во октомври и трае до последниот викенд во март следната година кога повторно настапува летното сметање на времето.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *